• Home

Team JoKi
 - en flok glade amatører


På spørgsmålet; hvem er egentlig Team Joki, falder svaret fra Kim Jensen – den ene halvdel af JoKi – ubesværet og med smil i stemmen; ”en flok glade kapsejlads amatører fra Århus”. Den anden halvdel udgøres af broderen John, der samtidig er styrmanden. Men vigtigst af alt er det et team. Et team bestående af 16 mand og 10, når der sejles.

En flok glade amatører. Ja, men det tør vist godt antydes, at det bestemt er en flok amatører med ambitioner, vilje og engagement ud over det sædvanlige. I hvert fald sættes alle sejl ind på at designe og optimere italienske Sly 43 til ORC reglen – med det in mente, at det også skal være en båd til tursejlads.”Da vi i 2010/2011 for alvor satte en ny båd på ønskelisten var målsætningen klar. Vi ønsker at designe en båd efter ORC reglerne med de bedste betingelser for en topplacering til VM i Tuborg Havn i 2016”, fortæller Kim Jensen.  ”Vi indgik et samarbejde med Cantiere del Pardo, der bygger Sly bådene og båddesigneren Marco Lostuzzi og i et meget tæt parløb blev Joki til. Elvstrøm Sails blev bragt på bane allerede i designfasen, og samarbejdet med Jesper Bank og sejldesigner Chris Keene Boye har været helt unikt.”

Værdifulde relationer


Relationen til Elvstrøm Sails går flere år tilbage. ”Da vi i 2010 sejlede ORC VM fik vi kontakt til Jesper Bank, der gav os nogle indledende råd til optimering af vores sejl. Og derfor var kimen lagt til at genoptage samarbejdet om sejl til vores nye båd. For os bygger et samarbejde på tillid og det kræver, at sejldesigneren byder ind med kompetent sparring i forløbet, bidrager i designfasen, men også følger tingene til dørs. Det stopper ikke ved leverancen af de første stel sejl. Det kræver fortsat tilstedeværelse og involvering.”

Kim og John har valgt en meget åben proces i udviklingen af deres drømmebåd. ”Som amatør sejler, er det jo ikke hverdagskost at være så dybt involveret, men til gengæld enormt givende. Vi føler os meget trygge i forhold til Elvstrøm Sails og den opbakning vi har fået er det bedste bevis på troværdighed og loyalitet.” I snakken med Kim om projektet er det meget slående ikke typen af sejl, der fylder noget. ”Vi vidste godt at det var EPEX sejl vi skulle have. Det har vi haft før og de har virkelig vist deres værd ved slet ikke at delaminere, selvom de bliver brugt godt!” Det der fylder noget i samtalen er forløbet, samarbejdet og dialogen i hele processen. Og det er det samme, der synes at gøre sig gældende i indstillingen til holdet og det at være en del af Team Joki. ”Grunden til at vores Team lykkes er, at alle byder ind. Vi har ikke blot på vandet i sæsonen hver vores rolle og opgaver, men også til lands, når båden skal klargøres og alt skal planlægges. Det er et fællesskab som vi virkelig sætter pris på – og det sociale element i teamet, der spænder fra 18-60+ spiller en stor rolle”, understreger Kim, der ikke blot som kapsejler nyder havet, men også med familien sætter stor pris på tursejlads, som Kim beskriver som den ultimative afslapning, hvor ting tager den tid det tager!”.I skrivende stund er der planlagt 4 sejladers i foråret og 3 i efteråret 2015. 
Drømmen er klar.

Sejl Fakta

Team Joki er udstyret med  xx sejl